Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


inuyasha szereplők

2012.03.28

Inuyasha

 

 

Életkora: Körülbelül 200 éves lehet

Emberként kb 16 éves

Faj: Féldémon

Megjelenése: 1. részben

Neve jelentése: KutyaDémon

Névnapja: Február 27.

Horoszkópja: Oroszlán

 

InuYasha félig szellem és félig ember. Egy hatalmas kutya démon és egy halandó hercegnő leszármazótja. Mivel InuYasha félig szellem ezért a Szent ékkő segítségével teljesen szellemé akar változni. Amikor meg ismerkedett Kikyouval a Szent ékkő őrzőjével minden áron meg akarta szerezni tőle de Kikyou a fához szögezte (mármint a kimono úját). Amikor Kikyou egy tisztáson ült észrevette hogy InuYasha figyelte, oda hívta magához de InuYasha bunkón  viselkedett vele. De amikor észre vette Kikyou szomorú arcát onnantól kezdve nem tudta kiverni a fejéből. Kikyou mindig InuYasha mellet áll és fordítva is igaz  volt. InuYasha megígérte Kikyounak hogy emberé változik és együtt fognak élni. Míg el nem jött az a rettenetes nap. Egy gonosz szellem kijátszotta őket egymás ellen. Kikyou súlyosan megsebesült de összeszedte a maradék erejét hogy a fához szegezte InuYashát. Amikor InuYasha menekült az ékkővel, pont eltalálta a szent nyílvessző és a szent fához szögezte. És Kikyou is meghalt (Milyen szomorúan végződőt a kettőjük kapcsolata ). 50 évvel később megjelent Kikyou reinkarnációja. Aki a véletlenek köszönheti hogy a feudális Japánba csöppent. Kagome kiszabadította InuYashát a fa fogságából. Miután végzet a száz lábú asszonnyal, Kagoméval is végezni akart hogy megszerezhesse a Szent ékkövet. Így a lánynak menekülnie kelet. Amíg Kaede rá nem olvasót egy gyöngy sort amivel Kagome tudta fegyelmezni. Kagome véletlenül több millió darabra összetörte a Szent ékkővet. Így kezdődtek el a közös kalandjuk. Eleinte InuYashának csak arra kellet a lány h az ékkövet keresse mivel Kagome képes volt érzékelni őket. InuYasha szokásosan bunkó volt vele mivel annak a reinkarnációja aki egykoron a szerelme volt. Így ki nem állhatta. De miután egyre több időt töltöttek együtt a félszellem beleszeretett a lányba és a lány is a félszelembe. De nem merték bevallani egymásnak a büszkeségük miatt. Kagoménak sikerült begyógyítani InuYasha szívében azt a sebbet amit 50 évvel ezelőtt Kikyou és InuYasha közt történt. InuYasha megbízott a lányba és ez fordítva is így volt. Mikor InuYasha léphetett volna a kettőjük kapcsolata érdekében megjelent Urasue aki feltámasztotta Kikyout. Kikyou minden áron magával akarja vinni az Alvilágba. Innentől kezdődtek a féltékenykedések. De Kagoménak muszáj volt elfogadni hogy nem törölheti el InuYasha és Kikyou közti köteléket.

 

 

Kikyou

 

 

Életkora: 18 éves

Faj: Ember

Megjelenése: 1. részben

Neve jelentése: Kínai harangvirág

Névnapja: Augusztus 5.

Horoszkópja: Nyílas

 

Kikyou egy papnő, akire rá bízták a Négy Lélek Szent Ékkövét. A feladata az volt hogy megtisztítsa a gonoszsággal beszennyezett ékkövet, és a szellemek ne tudják megkaparintani. Tsubaki ki nem állhatta Kikyout mivel nem rá bízták. Ezért Kikyout megátkozta mégpedig azzal, ha beleszeret egy férfiba nem természetes halállal fog meghalni (ha nem megölik). Amikor megismerkedett InuYashával egy idő után egymásba szeretek. Kikyou minden vágya az volt hogy egyszerű nő lehessen. De az élet közbe szólt vagyis egy félig szellem aki a Naraku névre hallgatót. Ki játszotta egy más ellen InuYashát és Kikyout. Kikyou abban a tudatban halt meg hogy InuYasha elárulta őt, és fordítva is így volt. 50 év után Urasue feltámasztató őt a halódtak közül. Magányosan és egyedül bolyongót a nagy világban. És a halott lányok lelkeivel tartotta egyben a testét. InuYasha mindig elment hozzá tudván hogy mekkora fájdalmat okoz ezzel Kagoménak. Kikyout csak egy vágy vezérli mégpedig az hogy InuYashát magával vigye a pokolba. De végül majd a végén nem fogja ez a vágy vezérelni őt, később újra meghal de ezentúl végleg mindenki nagy fájdalommal viselik el Kikyou halálát.

 

 

Higurashi Kagome 

 

 

 

Életkora: A sorozat elején 15

Faj: Ember

Megjelenése: 1. részben

Neve jelentése: Liliom, Bambusz

Névnapja: Szeptember 14.

Horoszkópja: Vízöntő

 

Kagome egy mai korban élő fiatal, 15 éves gimnazista. Az egész házuk egy ősrégi szentély mellett áll. A nagyapja ennek a szentélynek a felügyelője. Kagome a 15-ik születésnapján bele eset a Csontok kútjába. Így a lány a feudális Japánba került. Ekkor talált rá InuYashára, aki a fához volt szögezve.  Később a falusiak rátaláltak a lányra, és megkötözve vitték be a faluba annak tudatában hogy ő egy kém. Meg ismerkedet Kaede anyóval a falú papnőjével. Később a száz lábú asszony megtámadta a falút és Kagome elcsalta hogy a falusiaknak ne essen bajuk . Amikor Kagome segítségért kiabált, InuYasha felébredt a hangjára. A száz lábú asszony megtámadta Kagomét és a levegőbe dobta, és így kiszakadt a testéből a Négy Lélek Szent Ékköve, amint egykor Kikyou testével együtt elégetek. Miután Kagome kiszabadította a fa fogságából InuYashát, megölte a száz lábú asszonyt és utána Kagoméval akart végezni. Kaede a gyöngy fűzért elővette és ráolvasta InuYashára. Már csak a leigázás szavát kellett kimondania ami a "Fekszik" szó volt. Később egy madár szerűségű szellem ellopta az ékkövet Kagome egy nyílvesszővel több millió darabra törte szét. Ekkor kezdődtek közös kalandjaik InuYashával. Mivel Kagome látja a Szent Ékkő darabokat ezért InuYasha nem nagyon akarja hazaengedni. Eleinte InuYasha ki nem állhatta Kagomét mert ugyan úgy nézet ki mint egykori szerelme Kikyou. Távolság tartó volt. De később összemelegednek és ezt a féltékenykedési jelenet bizonyítja.

 

 

Shippou

 

Életkora: 7-8 éves lehet

Faj: Róka Démon

Megjelenése: 9. részben

Név jelentése: Hét ékszer

Névnap: Augusztus 14.

Horoszkópja: Skorpió

 

Shippou egy aranyos kis róka szellem kölyök. Az apját a Villám fivérek ölték meg. Shippou minden áron boszut akkar álni édesapja haláláért. Ekkor ismeri meg InuYasháékat. InuYasha végzet Shippou apjának gyílkosaival és mivel egyedül lett volna csatlakozot InuYasháékhoz.

 

 

Miroku

Életkora: 18-19 év körül mozog

Faj: Ember

Megjelenése: 16. részben

Neve jelentése: A jövő Buddhája

Névnapja: Április 14.

Horoszkópja: Rák

 

Miroku egy nőcsábász szerzetes. Minden szép hölygtől megkérdi hogy "Lennél-e a gyermekeim anyja". Még Kagométól is megkérdezte, erre meg InuYasha kiborúlt (vajón miért?) Később megismerkedik egy új tagal Sangoval akivel összemelegednek de amikor Miroku felteszi szokásos kérdését más hölgyeknek akkor Sango kiakad. (Érthető) De sorozat vége fele komoly beszélgetés elé néznek. Miroku megkéri Sangot hogy legyen a gyermekei anyja. (Kagome szerint leánykérés! De vajon Sango erre mit fog válaszolni? Nézétek meg és megtudjátok).

 

 

Sango

 

Életkora: 17 éves

Faj: Ember

Megjelenése: 24. részben

Neve jelentése: Korall

Névnapja: December 17.

Horoszkópja: Szűz

 

Sango családját Naraku ölte meg. A faluban Kirara élte túl a szörnyű mészárlást. Naraku egy ékkő szilánkal irányította Sango kisöcsét Kohakut. Később megismerkedik InuYasháékal és csatlakozik hozájuk így együtt folytasák az ékkő szilánkok keresését. Közben beleszeret Mirokuba. Az élete árán is megvédené szerelmét. A sorozat végén meg már gyerekük is születik. (De az maradjon titok hogy mennyi. Ha érdekel nézd meg!)

 

 

Kirara

 

Életkora: Nincs pontos adat több ezer éves is meglehet hiszen Midoriko szolgálatában is állt.

Faj: Macska démon

Megjelenése: 24. részben

Neve jelentése: Csillám

 

Kirara Sango kiscicája. Nagyon aranyos kis állat. De át is tud változni de akkor már nem kicsi hanem nagy és egy kardfogú tigrisre hasónlit. Repülni is tud. Ártalában Sango utazik a hátán. Nagyon hűséges a gazdájához. Egykoriban még Midorikot is szolgálta.

 

Kaede

 

Életkora: 60 körül lehet

Faj: Ember

Megjelenése: 1. részben

Név jelentése: Juharfa

Névnapja: Augusztus 15.

Horoszkópja:Ikrek

 

Kaede Kikyou kis húga. Történet elején már öregasszony. Ő segítet az elején Kagoménak hogy InuYasha ne ölje meg. De amikor a kis csapat a falujában jár nála megszoktak piheni.                   

 

 

Myoga

 

Életkora: Több ezer éves lehet

Faj: Bolha démon

Megjelenése: 5. részben

Név jelentése: Lelkész védettség

Névnapja: Június 25.

Horoszkópja: Bika

InuYasha apjának a szolgálója volt, mellesleg egy bolha, nagyon okos, és persze nagyon gyáva. Mindent tud és minden szellemet ismer, így az ő jelenléte is nagyon fontos. Csata közben mindig eltűnik. Az első movie-ban például InuYasha kénytelen magához kötözni. Gyávaságával sokszor magára haragítja InuYashát, viszont előfordul az is, hogy ő menti meg Kagome, Sango és Miroku életét.

 

 

Sesshoumaru

 

Életkora: 400 éves lehet

Faj: Kutya Démon

Megjelenése: 5. részben

Név jelentése: Gyilkoló penge

Névnapja: Március 20.

Horoszkópja: Mérleg

 

Sesshoumaru apja a nagy Inu no Taisho (kutya-vezér) volt. Anyját nem nevezik meg, csak a mangában, de szintén tisztavérű kutya-szellem. Inuyasha féltestvére. Lenézi a embereket és a nem teljes szellemeket, így öccsét is. Kegyetlen, hidegvérrel öl, és már a jelenléte is félelmetes. Sesshoumaru az agyarat keresi, amit apja rejtett el saját sírjában. Szolgálója, Jaken s annak fegyvere, a fejek botja segítségével égen-földön kutatják a sír helyét. Mikor megtalálták Sesshoumaru elment e helyre és lemészárolta (vélhetően) az őrzőit, de hiába, mert nem ott volt, amit kerestek. Senki nem tudta hol van a valódi sír, scak egy homályos mondóka állt birtokában. Ekkor végső esetben egy személyhez fordulhatott, a hőn szeretett öccséhez. Inuyasha nem tudott semmit, de végül Sesshoumaru rájött, hogy a sír bejárata Inuyasha jobb szemében elrejtett fekete gyöngy. Belépve oda megtalálta a kardot, de a Tessaiga nem engedte, hogy Sesshoumaru hozzáérjen. Ugyan Inuyasha hozzá tudott érni, de nem tudta kihúzni, mert nem rendelkezett a vággyal, hogy megvédje az embereket. A két testvér összecsap, és harcuk közben egy balszerencse (szerencse?) folytán Kagome kezébe kerül a kard, s majdnem életével fizet érte. Túlélve Sesshomaru támadását Inuyashának nyújtja a kardot. Ezt látva Sesshoumaru átváltozott, és Inuyasha kipróbálhatta a kard erejét, így Sesshoumaru elvesztette bal karját. Egy későbbi csatájuk folytán kis híján meghal, de a saját kardja, a Tenseiga megmenti életét. Ekkor ismeri meg a kis halandó kislányt, Rin-t. Rin segíteni akar, de Sesshoumaru nem fogadja el. Kouga farkasai megtámadják a falut, és Rin is meghal. Sesshoumaru érzi a vére szagát, és végül megmenti, ezek után védi a kislányt. Mivel nem tudja megszerezni a Tessaigát, készíttet magának egy kardot, annak a szellemnek a fogaiból, aki kettéharapta a Tessaigát (Goshinki- Naraku reinkarnációja. Inuyasha itt változik a sorozat alatt először szellemmé, és így végez vele). Mivel Totosai nem hajlandó arra, hogy kovácsoljon neki kardot, egykori tanítványát, Kajijimbot bízza meg, aki elkészíti. A Tokijin hatalmas erejű fegyver, egyszinten áll a Tessaigával. Egy dolog mondjuk nem túlzottan érthető: A 3. mozifilmben, állítólag a Tenseiga támadása a Sárkánycsapás, de mind a sorozatban, mind a (mondjuk a 4.) moviban is a Tokijinnel használja. Azonban, amikor össze kell fognia Inuyashával, akkor a Tenseiga csapása ez. Ezt ki érti…? Én nem.

Neve jelentése: Gyilkoló kör (A Sesshou jelenti a gyilkolást, ölést, a maru, általános férfi nevek végén, jelenti a kört), de egyes fordítások szerint Az élet körének megszakítója. Angol nyelvben előszeretettel fordítják Arisztokrata Gyilkosnak is.

 

 

Rin

 

Életkora: 7 éves

Faj: Ember

Megjelenése: 35. részben

Név jelentése: A fény hozója

Névnapja: Május 4.

Horoszkópja: Bika

 

Rin egy kis árva lány szüleit a útonállok ölték meg. Falujában nincs ép a legjobb sorsa sokat bántják és dolgoztatják. Egy napon az erdőben megpillant egy démont ő Sesshoumaru aki egy InuYasha-val vívott komoly harc után pihen az erdőben és nem éppen kedves a lánnyal mikor észreveszi. Rin bár kicsit megijed tőle mégis nagy gonddal vizet és élelmet visz a démonnak és igen kedvesen viselkedik vele pedig ezt ő nem igényli. Persze az élelmet a faluból hozza ahol verést kapott amiért elvitte. Nem sokkal ezután Kouga a farkasdémon farkasai lemészárolják a falubelieket Rin menekülni próbál az erdőbe ahol a démonnal találkozott de már nem ér oda a farkasok elkapják és megölik. Sesshoumaru aki mivel már kiheverte a harcot ép távozóban van megérzi a vér és a farkasok szagát. Visszamegy az erdőbe ahol megtalálja a halott lányt és ekkor próbálja ki apjától kapott kardjának hatalmát és feltámasztja a lányt. Rin ezek után nem tágít Sesshoumaru mellől semmi kedve újra emberek között élni és semmi pénzért nem hagyná el megmentőjét. Bár Sesshoumaru látszólag nem éppen a szeretet mintaszobra Rin-nek igen jó sora van mellette. A lány igen nagy hatással van a kegyetlen démonra aki sokat változik miatta. Rin roppant ragaszkodó kedves lány kicsit félénk főleg a farkasoktól fél mégis gyakran igen nagy bátorságról tesz tanúbizonyságot. Amikor például Jaken-t Sesshoumaru szolgáját megcsípik Naraku darazsai életét kockára téve megy el orvosságot hozni neki.

 

 

Jaken

 

Életkora: Nem tudni

Faj: Démon

Megjelenése: 5. részben

Név jelentése: Haszontalan

Névnapja: Április 1.

Horoszkópja: Kos

 

Jaken egy falu vezetője volt ahol hozzá hasonló lények éltek. Történt egyszer, hogy falujukat megtámadta egy démon. Jaken-nek kellett volna megküzdeni vele de ekkor megjelent Sesshoumaru aki könnyűszerrel legyőzte az ellenséges démont. Na nem azért tette mert szándékában állt volna segíteni Jaken-nek és társainak hanem azért mert utjában volt a démon. Ezek után Jaken úgy döntött szolgálni fogja a nagy erejű démont. Így vált Sesshoumaru szolgájává. Van egy botja is aminek két feje van: egy férfi ami tüzet fúj és egy nő aki utat mutat bizonyos esetekben. Jaken igazi talpnyaló fajta. Sesshoumaru amikor megunja simán átgyalogol rajta és nem sokat törődik vele. Kicsit Jaken is tart attól, hogy baja eshet mivel Sesshoumaru ha harcol nem nagyon néz körbe mit pusztít és mit nem.

 

Kouga

 

Életkora: 170 éves

Faj: Farkas démon

Megjelenése: 35. részben

Név jelentése: Lopós, karom

Névnapja: Október 31.

Horoszkópja: Kos

Kouga szerelmes Kagomeba és kijelentette hogy ő Az ASSZONYA! de Kagome ezt nem viszonozza :P

 

Ayame

 

Életkora: 130-140 éves lehet

Faj: Farkas démon

Megjelenése: 83. részben

Név jelentése: Nőszirom, Írisz

Névnapja: Március 25.

Horoszkópja: Szűz

 

Démon. Egy farkasdémon lány, aki szerelmes Kouga-ba és megígérte, hogy elveszi őt feleségül.

 

Ginta és Hakkaku

 

Életkora: 170-180 évesek lehetnek

Faj: Farkas démonok

Megjelenésük: 37. részben

 

Kouga követői. Folyton mindenhová utánamennek, de hatalma a szivük. Igaz gyávák, de ha a barátjukról van szó, akkor szó nélkül harcolnak. Nagyon féltik Kougát, és a farkasokat is.

 

Naraku

 

Életkora: 50 éves

Faj: Fél démon

Megjelenése: 16. részben

Név jelentése: Pokol

Névnapja: Június 6.

Horoszkópja: Oroszlán

 

Onigumo egy égési sérülés miatt képtelen mozogni, és testet akar, ezért a sok youkai segítségét kéri, hogy újra járhasson. Így születik meg Naraku. Naraku Inuyasha képében ráveszi a papnőt, hogy hozza el a Szent Ékkövet hogy emberré változhasson. Naraku hatalmat akart, ezért is kellett neki a Shikon no Tama hatalmas ereje.Naraku ezek után vándorol, és várta, amíg az ékkő újra ezen a világon nem lesz.Így találkozik a még nem létező Shichinintai vezérével.Mikor újra idekerül a Shikon no Tama és darabokra törik ő is elkezdi összeszedi a darabokat. Mikor elég nagyot szedett össze, képes lesz saját teremtmények létrehozására. A Hakurei-zan körüli pajzs, amit Hakushi Shonin hozott létre megvédi őt addig, amíg nem sikerül új és erősebb testet kialakítania.Inkarnációi: Kagura (kaze tsukai), Kanna (fegyvere: tükör), Goshinki (képes gondolatokban olvasni, tudja, ellenfele mit akar), Juuroumaru és Kageroumaru, Musou (Onigumo), Hakudouhi (lelkekbe lát), Hakudoushi másik fele(Akago), Mouryoumaru, Byakuya (illúzió mestere).

 

Kagura

 

Életkora: Kevesebb, mint 1 éves (mivel Naraku reinkarnációja)

Faj: Szelek Boszorkánya

Megjelenése: 39. részben

Név jelentése: Sinto zene és tánc

Névnapja: Augusztus 27.<